2. Съставът на натуралната водка е 40% алкохол и 60% вода. Разбира се, плюс минус.
3. Класическата водка е произведена от зърно или картофи.
4. Един литър водка тежи точно 953 грама.
5. По калории водката е сравнима с месо: 100 грама водка съдържа 235 калории, а месото - 250.
6. В Русия има няколко музея на водката. Един от тях- Музеят за история на водката се намира в Москва.
7. Водката разкрива своя вкус и аромат, само когато е от +8 ... +11 градуса. Ако ви поднесат водка с лед, значи ще е почти без вкус и най-вероятно с ниско качество.
8. Колкото по-добре изчистена е водката, толкова е по-токсична.
9. 50 грама водка изострят умствената дейност, 30 минути след приема й. Въпреки това се притъпяват реакциите и точността на движенията.
10. Водка по-бързо от всички други алкохолни напитки води до пристрастяване. На второ място е бирата.
Кой ще ми каже Минотавърът - Паладин ли ...
КЕЛТСКИЯТ КОРЕН НА "ПРА"-БЪЛГА...
Какво е обяснението ? Не съм съгласен ...
Не мога да зная от какви източници заявявате подобно твърдо убеждение. Нима нашия битов алкохолизъм /ракиен и винен/ не е пристрастяване ? Или прекомерната употреба на уиски, перно, узо или саке не води до пристрастяване ?
Напълно се присъединявам към това мнение !